ved Health
Her finder du nyttig information for dig, der skal være censor på Health, Aarhus Universitet.
Din opgave og rolle som censor er reguleret i censorbekendtgørelsen og i eksamensbekendtgørelsen.
I censorbekendtgørelsen finder du helt konkrete retningslinjer for, hvad din opgave er som censor (§24)
Censorafregningen sker automatisk via systemudtræk fra eksamenssystemet (og IKKE Censor-IT, idet antallet kun er foreløbigt).
Det betyder at censorer på Health ikke længere behøver at sende formularen Anvisning af censorvederlag ind, for at få udbetalt sit censorhonorar.
Se tidsnormer for censorhonorarer på Health AU (opdateret 11. april 2023)
Du kan her finde blanketter og retningslinjer ift. rejseafregning og hotelophold.
Du skulle gerne have fået tilsendt info om, hvordan du booker et værelse, hvis du har brug for overnatning i forbindelse med en censoropgave på Aarhus Universitet.
Har du spørgsmål til ovenstående, kan du kontakte os på mail: censorafregning.he.studadm@au.dk.
Uddannelselsesudvalget på AU har besluttet, at det i foråret 2024 er tilladt at bruge Generative Artificiel Intelligence (GAI) i forbindelse med:
På Health gælder ovenstående på alle uddannelser bortset fra specialer og bachelorprojekter på medicin og odontologi, der er undtaget.
Studerende og eksaminatorer har fået besked om dette via mail i starten af februar 2024. Retningslinjerne er beskrevet på studerende.au.dk.
Ledelsen på Institut for Folkesundhed har udarbejdet en guide til de studerende, der ønsker at bruge GAI i deres speciale, bachelorprojekt eller masteropgave.
Guiden gælder udelukkende for studerende på instituttets uddannelser, dvs. studerende på:
Guiden er sendt til de studerende og eksaminatorerne.
Centralt i guiden er kravet om at udarbejde et GAI-appendiks, hvis den studerende har brugt GAI i deres projekt, speciale eller masteropgave.
Se guiden til de studerende her
Et GAI-appendiks kan godt være et omfattende dokument og tæller ikke med i opgavens samlede omfang.
Det forventes ikke, at du som censor læser det samlede GAI-appendiks. Dog, hvis der er forhold, såsom mistanke om plagiat eller utilstrækkelig brug af referencer, der rejser tvivl om forfatterskabet til teksten, kan du sammen med eksaminator gennemgå appendikset mere eller mindre detaljeret.
Til både den skriftlige og mundtlige del skal du se på, om den studerende forholder sig kritisk til GAI, herunder om den studerende foretager vurderinger af svagheder, bias og styrker ved brug af værktøjet.
Til det mundtlige forsvar kan du endvidere sammen med eksaminator vælge at lægge ekstra vægt på de grundlæggende processer i det videnskabelige arbejde.
Ved tvivlsspørgsmål bedes du kontakte eksaminator.
Fra sommerenterminen 2023 anonymiserer Aarhus Universitet alle stedprøver og skriftlige hjemmeopgaver uden forsvar eller andre praktiske øvelser.
Ved spørgsmål skal censor rette henvendelse til eksamensadministratoren for den enkelte eksamen. Du kan finde kontaktoplysninger under den enkelte eksamen.
Som censor har du notatpligt i forbindelse med bedømmelsen af en eksamen. Studerende kan i klagesager over eksamen søge aktindsigt i sagen, og dermed også i de notater, som du som censor har skrevet i forbindelse med bedømmelsen – uanset eksamensform. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på ordlyden af dine notater.
Som censor har du pligt til at indberette eksamenssnyd. Det gælder både, hvis du konstaterer eksamenssnyd og hvis du har begrundet mistanke om eksamenssnyd.
Alle eksamensresultater på Aarhus Universitet inddateres online af både eksaminator og censor i systemet WISEflow.
Alle censorkorps tilknyttet Health bruger systemet Censor IT, der er et online system til censoransøgninger, beskikkelse af censorallokering, eksamensindberetning samt vedligeholdelse af kontaktoplysninger.