Ny adjungeret professor på Aarhus Universitet

Michael C. Parker er netop blevet tilknyttet Aarhus Universitet som adjungeret professor i kirurgi.

Nyudnævnt adjungeret professor ved Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Michael C. Parker.
Nyudnævnt adjungeret professor ved Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Michael C. Parker.

Det er en højt respekteret, international kirurg, Aarhus Universitet får tilknyttet inden for det sundhedsvidenskabelige område. Den engelske forsker Michael C. Parker er ny adjungeret professor i kirurgi. Han har de sidste mange år forsket i at forbedre resultatet for de patienter, som gennemgår en større tarmoperation.

Michael C. Parker har særlig viden om udviklingen af minimal invasiv kirurgi, specielt den kirurgiske behandling af patienter med kolorektale sygdomme, som er sygdomme i tyktarmen, blindtarmen og endetarmen.

Ved minimal invasiv kirurgi bruger kirurger specielle teknikker og udstyr til at se ind i patienten uden at skulle foretage store indgreb. Patienterne kommer sig ofte hurtigere ved minimal invasiv kirurgi end ved traditionel kirurgi.

Optrådt med live kirurgi

Minimal invasiv kirurgi bliver også kaldt laparoskopisk kirurgi, og Michael C. Parker har stor erfaring i den operationsform. Allerede i 1994 oprettede han en avanceret laparoskopisk service på det engelske hospital Darent Valley Hospital, og hospitalet var det første i Storbritannien til at få en avanceret operationsstue, der er dedikeret til laparoskopisk kirurgi.

Michael C. Parker har undervist i mere end 35 år, og han har optrådt live med laparoskopisk kirurgi på flere internationale møder.

Han har haft talrige ledende stillinger inden for kirurgi både i sit hjemland og internationalt. Han er desuden formand for Kirurgisk Afdeling af Royal Society of Medicine og tidligere formand for Sammenslutningen af Laparoskopiske Kirurger i Storbritannien og Irland.

Yderligere oplysninger

Adjungeret professor Michael C. Parker
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
mikeparker@doctors.org.uk