Styrk dit netværk – søg om midler til at fremme samarbejde på tværs

Vi vil gerne støtte bottom-up-netværk. Derfor har vi oprettet en netværkspulje og gjort det superlet at søge.

”På dekanens bord” – en klumme i Inside Health

Kort efter et møde i Akademisk Råd, hvor vi bl.a. talte om medinddragelse, fik jeg en mail fra et af rådets medlemmer. Hun havde tænkt over vores drøftelser og foreslog, at jeg skrev direkte til medarbejderne på Health i fakultetets nyhedsbrev. På den måde kunne jeg informere om nogle af de initiativer, som aktuelt ligger på mit bord, så alle medarbejdere har mulighed for løbende at følge med i noget af dét, vi arbejder med på fakultetet.

Jeg synes, at det er en super god idé (tak for den!). Så det gør jeg fremover – én gang om måneden.

Som dekan taler jeg ofte med forskere på Health, og særligt ét tema går igen - nemlig betydningen af de netværk, der opstår på tværs af vores institutter på forskernes eget initiativ. Disse netværk er med til at skabe nye samarbejder, inspirere til videndeling og i sidste ende styrke vores forskning på tværs af faggrænser.

Derfor har vi oprettet en neværkspulje, som jeg vil opfordre jer til at søge.

Puljen er et økonomisk tilskud til mindre netværk, der ønsker at arrangere faglige aktiviteter som seminarer, årsmøder, møderækker eller symposier. Vi vil gerne bakke op om jeres initiativ, fordi vi synes, at bottom-up-netværk er vigtige.

Som I ved, har vi på Health nedsat seks strategiske forskningsnetværk. Men vi ønsker vi også at støtte de netværk, der vokser frem på initiativ af forskerne selv. Netværk, som har ambitioner om at skabe faglig udvikling og samarbejde.

Med puljen kan I få op til 15.000 kr. til at dække udgifter til jeres arrangementer – og I bestemmer selv, om det skal være en gæsteforelæsning, en workshop eller noget helt tredje. Det eneste krav er, at formålet er at styrke samarbejdet på tværs af forskergrupper og fagområder her på Health.

Ét af de nye netværk er et netværk for bæredygtighed, som er ved at blive etableret på initiativ af professorerne Kari Tanderup fra Institut for Klinisk Medicin og Lene Warner Thorup Boel fra Institut for Retsmedicin.

Netværket holder kick-off møde onsdag den 30. oktober, og jeg vil opfordre alle interesserede fra fakultetet til at møde op og støtte arbejdet med at skabe flere bæredygtige løsninger og reducere vores klimaaftryk.

Alle jer, som allerede har etablerede netværk udenfor de seks strategiske forskningsnetværk på fakultetet, eller hvis I går med tanker om at arrangere noget sammen med kolleger på tværs af faggrupper, så søg på hjemmesiden.

Vi behandler ansøgningerne løbende, og det er først-til-mølle. Så tøv ikke med at se, om det er en mulighed for dig og dine kolleger.