SKT udklækker landets første videreuddannede klinikassistenter
I januar 2014 kunne SKT sige tillykke til de to studerende, som er landets første klinikassistenter med en videreuddannelse i odontologisk praksis.
Birgitte Enemark Iversen og Ragnhild Søndergård er begge ansat i den kommunale tandpleje i Vejen, og nu kan de også skrive klinikassistenter med en overbygning i odontologisk praksis på visitkortet.
”Jeg er rigtig glad for mit videreuddannelsesforløb på SKT. Det har givet mig et fagligt løft, og jeg har udvidet mine kompetencer til også at dække andre arbejdsområder. Jeg har fået meget viden med hjem, som jeg glæder mig til at bruge i mit daglige arbejde og til at dele med mine kolleger,” fortæller Ragnhild Søndergård.
For at kunne kalde sig klinikassistent med en videreuddannelse i odontologisk praksis skal man gennemføre og bestå to obligatoriske moduler, tre valgmoduler og det afsluttende afgangsprojekt. I alt seks moduler svarende til 60 ECTS.
Nye muligheder og større potentiale
”Klinikassistenterne har som faggruppe ikke tidligere haft mulighed for at tage en videreuddannelse. Men behovet er der. Det viser den overvældende interesse fra især den offentlige sektor med al tydelighed,” fortæller Helle Hornhaver, der er tandlæge og koordinator for efter- og videreuddannelse på SKT.
For Ragnhild var det også muligheden for en faglig opdatering og opgradering i selskab med ligesindede, der trak.
”Da jeg fik muligheden for at tage en efteruddannelse, var jeg ikke et sekund i tvivl. Det var lige mig. Og det er jeg kun blevet bekræftet i siden. Underviserne er fantastisk dygtige og inspirerende, og jeg har fået et helt nyt fagligt netværk i mine medstuderende,” fortæller Ragnhild Søndergård, som glæder sig til at bruge sine nye kompetencer inden for blandt andet sundhedsfremmende arbejde og anerkendende tilgang i sit daglige arbejde i børnetandplejen i Vejen Kommune.
Om videreuddannelsen i odontologisk praksis
- Uddannelsen blev oprettet i 2010 og udbydes på SKT i både Aarhus og København.
- Uddannelsen blev anerkendt som en akademiuddannelse og kom med i en fælles bekendtgørelse i 2012. I 2013 fik uddannelsen sin egen bekendtgørelse og blev udbygget med to moduler.
- To klinikassistenter har gennemført hele uddannelsen, mens cirka 350 har gennemført et eller flere moduler.
Læs mere om uddannelsen på SKT’s hjemmeside.