Ph.d.-studerende på AU får en halv million af forskningsfond

Kathrine Hald er ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet og har netop modtaget en forskningsbevilling fra Region Midtjylland. Hun skal undersøge om udvidet hjerterehabilitering for socialt udsatte virker på langt sigt.

Ph.d.-studerende Kathrine Hald er leder for et nyt projekt, der skal dokumentere, om udvidet hjerterehabilitering for socialt udsatte har den effekt, man ønsker. Region Midtjyllands forskningsfond har doneret en halv million kroner til projektet.
Ph.d.-studerende Kathrine Hald er leder for et nyt projekt, der skal dokumentere, om udvidet hjerterehabilitering for socialt udsatte har den effekt, man ønsker. Region Midtjyllands forskningsfond har doneret en halv million kroner til projektet.

Siden 1. januar 2016 har ph.d.-studerende Kathrine Hald været leder for et nyt projekt, der skal dokumentere, om den særlige udvidede hjerterehabilitering for socialt udsatte har den effekt, man ønsker. Nu får hun økonomisk hjælp dertil, efter Region Midtjyllands forskningsfond har doneret en halv million kroner til projektet.

”Socialt udsatte har ikke samme nytte af normal rehabilitering som andre hjertepatienter. Her gavner udvidet hjerterehabilitering på kort sigt. Men så vidt vi er orienterede, har ingen hidtil undersøgt om en udvidet hjerterehabilitering gør en forskel for socialt udsatte på længere sigt. Vi vil derfor gerne vide, hvordan det er gået patienterne, der deltog i den udvidede rehabiliteringsindsats i starten af 00’erne,” fortæller projektleder Kathrine Hald, DEFACTUM i Region Midtjylland.

Gode udsigter for hjertepatienterne

Den udvidede rehabilitering ser ind til nu ud til at have haft en markant effekt på de socialt udsatte patienters sundhed. Og Kathrine Hald tør da også godt spå om resultaterne:

”Formodningen er, at den udvidede rehabiliteringsindsats stiller socialt udsatte bedre end standardindsatsen. Spørgsmålet er dog i hvor høj grad. Ph.d.-studiet gør det muligt at se på om forbruget af sundheds- og sociale ydelser reduceres og om den udvidede indsats reducerer risikoen for blodpropper og mindsker dødeligheden op til 10 år efter indsatsen blev givet,” lyder det fra den nye ph.d.-studerende.

Ph.d.-projektet ”Langtidsopfølgning på effekt af socialt differentieret hjerterehabilitering” er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, DEFACTUM Region Midtjylland, Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland og Center for Ulighed i Sundhed på Aalborg Universitetshospital og forventes færdigt i 2018.

Pressemeddelelse modtaget fra Søren Sander Rasmussen (soeren.sander@stab.rm.dk), Region Midtjylland.

 

Yderligere oplysninger:

Projektleder og ph.d.-studerende Kathrine Hald

Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed

Direkte telefon: 7841 4430  

Mobil: 4119 5670

kh@ph.au.dk