Health deler viden om sundhed, hjernen og ludomani på Folkemødet

Health er med, når det politiske Danmark i denne uge samles på Bornholm. Her lægger forskningsskibet Aurora til i Allinge Havn og danner rammen om fakultetets – og resten af universitets – debatter og formidling af forskning.

Kom med ombord på forskningsskibet Aurora, når Health inviterer til events om ludomani og om hjernens udfordringer i en tid med hyperinformation.
Kom med ombord på forskningsskibet Aurora, når Health inviterer til events om ludomani og om hjernens udfordringer i en tid med hyperinformation. Foto: Søren Kjeldgaard

Folkemødet 2023

Arrangementet foregår den 15.-17. juni i Allinge på Bornholm. Det er åbent for alle, og man skal ikke købe billet for at deltage. Læs mere på folkemoedet.dk/

Fra dekanatet på Health deltager: 
Anne-Mette Hvas,
Lise Wogensen Bach,
Hans Erik Bøtker,

Fra fakultetssekretariatet på Health deltager:
Nete Ramlau-Hansen
Caroline Søndergaard Bendixen
Stine Birk Kristensen

Hvert år rejser et stort politisk og videbegærligt publikum til Bornholm for at møde hundredvis af organisationer, foreninger, partier og virksomheder under Folkemødet.

Igen i år er Aarhus Universitet og Health repræsenteret.

”Forskningsskibet Aurora danner på Folkemødet den bedst tænkelige ramme for, at vi som fakultet og universitet kan sætte noget af al den viden, vores forskere er med til at genere, i spil og til diskussion,” siger Anne Mette Hvas, dekan for Health, og fortsætter:

”Folkemødet kan noget helt særligt i forhold til at dele viden og at rumme den åbne diskussion med mange forskellige betragtninger. Vi bidrager derfor med glæde og stolthed – blandt andet ved at oplyse bredt om den nyeste forskning indenfor udvalgte områder og ved at nuancere holdninger på baggrund af vores faglighed og ekspertise. Og så er Folkemødet jo ét af de steder, hvor vi kan gøre en indsats for, at forskning kommer endnu højere op på den politiske dagsorden.”

Health er vært ved to arrangementer på årets Folkemøde:

16. juni 2023 kl. 15:45 – 16:30: Ludomani – udfordringer, dillemamaer og løsninger.

Et stigende antal danskere lider af ludomani. Derfor har Health inviteret et panel til at diskutere udfordringer, dilemmaer og bud på løsninger af problemet. Debatten rummer perspektiver fra både spilindustrien, fra en spilfri ludoman, fra skatteminister Jeppe Bruus Christensen (S) og fra forskningsverdenen.

17. juni 2023 kl. 10:30 - 11:30: Hjernen i en tid med sociale medier og hyperinformation.

Hvad sker der med hjernens fokus og energi i en verden med endeløse informationsstrømme, sociale medier og spil, som alle er optimerede til at fastholde vores opmærksomhed?

Det og meget mere kan du blive klogere på, når professor og overlæge Leif Østergaard fra Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital leverer både overraskende og tankevækkende fakta om menneskehjernen i samtale med videnskabsjournalist Line Friis Frederiksen.

Desuden er dekan Anne-Mette Hvas med i en paneldiskussion sammen med blandt andre professor Svend Brinkmann og komponist og lektor Marie Koldkjær Højlund, når Arts lægger sundhedsvæsenet på briksen og diskuterer fremtidens sundhedsvæsen i en tid med voldsom acceleration.

Det sker 16. juni 2023 14:30 - 15:30: Sundhedsvæsenet på briksen

Læs mere og få et overblik over AU’s arrangementer på Folkemødet på au.dk/folkemøde.