Et skridt nærmere kandidatstuderende i medicin i Gødstrup

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop godkendt en indstilling om et nyt kandidatspor for 30 medicinstuderende i Herning. Hvis de økonomiske rammer falder på plads, er det ambitionen, at Healths medicinstuderende kan starte på kandidaten i Gødstrup fra 2029.

Ambitionen om at have et kandidatspor med 30 studerende tilknyttet Regionshospitalet Gødstrup er rykket et skridt nærmere med Regionsrådets godkendelse af indstillingen. Foto: Gerner Film

En endelig aftale om et nyt kandidatspor for 30 medicinstuderende i Herning er med regionsrådets godkendelse nu kommet et skridt nærmere. Aftalen udspringer af et samarbejde mellem Region Midtjylland, Regionshospitalet Gødstrup, Herning Kommune og Health om at oprette i alt 30 pladser på kandidatuddannelsen i medicin i Herning. Og med godkendelsen i Regionsrådet er den videre proces, at de økonomiske rammer skal forhandles på plads i Regionsrådets budgetforhandlinger til efteråret, siger dekan Anne-Mette Hvas:

”Vi ser nu frem mod regionens budgetforhandlinger, for vi skal kende de økonomiske rammer, inden vi for alvor kan arbejde videre på baggrund af en endelig aftale.”

Det er beskrevet flere gange i medierne, at kandidatsporet i Gødstrup skal være fokuseret på almen medicin- og den primære sundhedssektor, med den forhåbning at flere studerende får vækket interessen for at blive praktiserende læge. Og det er ganske rigtigt ambitionen, men faktisk vil tilbuddet om et større fokus på netop den almene medicin gælde alle Healths medicinstuderende, understreger dekan Anne-Mette Hvas:

”Vi vil se på hele studieordningen, så alle vores studerende i højere grad får mulighed for at tilvælge den almene medicin. Der er et stort behov for flere almene læger mange steder i landet. Derfor vil vi også sideløbende med lanceringen af et kandidatspor i Herning revurdere hele studieordningen, så alle kommende medicinstuderende får muligheden.”

Kontakt

Dekan Anne-Mette Hvas
Health, Aarhus Universitet
Telefon: +45 87152007
Mail: dean.health@au.dk

Proces for det mulige kandidatspor i Gødstrup:

2024: Den økonomiske ramme fastlægges
2025: Intern proces på Health
2026: Muligt pilotprojekt
2029: Første hold af kandidatstuderende i Herning

  • Ambitionen er 30 kandidatpladser med retskrav
  • Afventer endelig budgetforhandlinger i Region Midtjylland
  • Læs mere i pressemeddelelsen fra september 2023