Her er der kampvalg på Health til universitetsvalgene

Alle kandidater er fundet og nu er det tid til at vælge de nye repræsentanter til både Akademisk Råd, Studienævn, ph.d.-udvalget og Aarhus Universitets bestyrelse, - og flere steder er der i år kamp om pladserne. Se, hvor der er kamp om pladserne og husk, du kan stemme fra d.13-16. november.

Foto: Adobe Firefly

Redigeret d.9. november 2023 kl. 14:12 - kandidatlister indeholdt fejl og er derfor blevet fjernet. I stedet fremgår nu de ni steder, hvor der er kampvalg på Health./Red

Hvem skal repræsentere VIP’er og TAP’er i Aarhus Universitets bestyrelse? Og hvem skal rådgive dekanatet om alt fra forskning til uddannelse og samarbejde ved at sidde med ved bordet i det Akademiske Råd? Det er valgtid på Aarhus Universitet, og denne gang er der udsigt til kampvalg til flere af posterne. Bliv klogere på, hvad du stemmer til her og se de hele ni valg, hvor der er kamp om pladserne på Health.

Hvad skal du stemme til?

Akademisk Råd:

Akademisk Råd rådgiver dekanen om forskning, uddannelse og samarbejde. Det vil altså sige, at Akademisk Råd er med til at påvirke, hvilken retning fakultetet skal bevæge sig i.

Rådet rådgiver f.eks. dekanen om:

  • fakultetets strategiske forhold/indsatsområder?
  • fakultetets budget og budgetprincipper
  • strategiske forsknings- og uddannelsesområder og planer for vidensudveksling
  • kvalitetssikring og udvikling af fakultetets forskningsmiljø, uddannelser, ph.d.-uddannelser og den forskningsbaserede undervisning

Akademisk Råd nedsætter også ansættelsesudvalg, når der skal ansættes lektorer og professorer, ligesom rådet uddeler ph.d.- og doktorgrader.

Læs mere om Akademisk Råd 

Studienævnene:

Studienævnene skal kvalitetssikre og udvikle uddannelserne og består af både studerende og ansatte. Det er studienævnene, som laver forslag og ændringer til studieordninger, ligesom de er med til at udforme strategier for f.eks. undervisning, studiemiljø og den faglige udvikling på uddannelserne.

Læs mere om de seks studienævn på Health her:

Ph.d.-udvalget, Health

Udvalget rådgiver ph.d.-skolens ledelse og består af syv VIP-repræsentanter og seks studerende. Udvalget udarbejder retningslinjer for ph.d.-skolen, udarbejder anbefalinger til godkendelse af ph.d.-projekter og rådgiver dekanatet om ph.d.-uddannelserne på Health.

Læs mere om ph.d.-udvalget her

Bestyrelsen

Bestyrelsen er den øverste myndighed på Aarhus Universitet og varetager dets interesser som uddannelses- og forskningsinstitution. Bestyrelsen fastlægger retningslinjer for universitetets organisation og sætter langsigtede mål for dets aktiviteter og udvikling. Bestyrelsen består af 11 medlemmer, hvoraf to er valgt blandt universitetets videnskabelige personale (VIP), et medlem valgt af det teknisk-administrative personale (TAP), to studerende og seks udpegede medlemmer udefra. I år skal der vælges to nye repræsentanter for VIP og en ny repræsentant for TAP.

Læs mere om bestyrelsen 

Læs mere om alle valgene på AU 

Her er der kamp om pladserne:

Akademisk Råd, Health

Valggruppe (mandattal) Repræsentationsområde
VIP (3) Institut for Klinisk Medicin
VIP (2) Institut for Folkesundhed
TAP (3) TAP på Health
Studerende (2) Medicinuddannelsen

Bestyrelsen

Valggruppe (mandattal) Repræsentationsområde
VIP (2) Bestyrelsen
TAP (1) Bestyrelsen

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab

Valggruppe (mandattal) Repræsentationsområde
Studerende (4) Uddannelse i Folkesundhedsvidenskab

Studienævnet for Idrætsvidenskab

Valggruppe (mandattal) Repræsentationsområde
VIP (4) Institut for Folkesundhed

Studienævnet for Oral Sundhed

Valggruppe (mandattal) Repræsentationsområde
Deltids VIP (3) Tandplejeruddannelsen
Studerende (3) Tandplejeruddannelsen

Studienævnet for Sundhedsvidenskab

Valggruppe (mandattal) Repræsentationsområde
studerende og deltidsstuderende (2) Kandidatuddannelse i Sygepleje, Master i Klinisk Sygepleje