AU-forskning rykker ud på gaderne i København
Kan man udvikle en celle til en kunstig frikadelle? Og er det muligt at dyrke frugt og grønt uden lys og jord? Forskere og studerende fra Aarhus Universitet fortæller om forskningen, så alle kan være med, når videnskabsfestivalen Science in the City inviterer inden for den 21.-26. juni i København.
Farvestrålende fysik- og kemishows, utraditionelt mad med tang og en computer, der styres gennem hjerneaktivitetet – det er blot nogle af de oplevelser, man kan få på den gratis videnskabsfestival Science ind the City. Festivalen finder sted i forbindelse med Europas største forskningskonference ESOF, som i år afholdes i København.
Mens ESOF kun er for forskere, er Science in the City for børn og voksne i alle aldre, som har lyst til at få et kig ind i videnskabens verden. Her kan man smage, røre og høre om nogle af de nyeste opdagelser.
Videnskab skal røres, smages og prøves
Med forskere og studerende fra over 70 organisationer fra 20 lande er Science in the City en af årets største europæiske videnskabsbegivenheder, hvor de besøgende kan møde både danske og internationale forskere.
På festivalen kan man møde en lang række forskere i Aarhus Universitets telt. Her kan man f.eks. teste, om det er muligt at stave et ord udelukkende ved tankens kraft, høre om de seneste opdagelser af nye planeter, der cirkulerer om andre stjerner end solen eller høre, hvordan en bil kan køre jorden rundt på hvad, der svarer til fire liter benzin.
Aarhus Universitet er også medarrangør af det uofficielle Europamesterskab i fysik- og kemishows. Her skal universitetets danmarksmestre forsvare de rød-hvide farver, når deltagere fra hele Europa dyster i at vise det mest spektakulære scienceshow.
Forskning i rummet og på vandet
Festivalen befinder sig ikke kun på landjorden. Man kan også komme en tur med i rummet. En række forskere fortæller om, hvad forskning i rummedicin indebærer og om, hvordan alle kroppens celler forandres under en rumrejse, hvor de befinder sig i vægtløshed – en gåde, der skal løses, før man kan sende mennesker på længere rumrejser. Man kan også høre om livet ombord på et rumskib og se maskiner, der simulerer vægtløshed.
Er man mere til forskning til havs, ligger Danmarks nye forskningsskib AURORA ved kajen ud for Amalienborg, hvor der hver dag er ”åbent skib” med mulighed for rundvisning. Her kan man også høre om tang og dens egenskaber og få smagsprøver på havets frugt og grønt, blandt andet alger, tang og skaldyr.
Om Aarhus Universitets aktiviteter på Science in the City
- Rør, smag, prøv – mød Aarhus Universitet. Telt med 18 forskellige hands-on aktiviteter. Se program
- Se det uofficielle Europamesterskab i fysik- og kemishows. Se program
- Kom ombord på Danmarks nye forskningsskib AURORA. Se program
- Hør om forskningsprojektet ”Raketstart! Celler i rummet”. Se program
Yderligere oplysninger
Anders Frølund, chef for events, rekruttering og omdømme
Mobil: 2899 2517
af@au.dk