Aarhus Universitet får sit første jordemoderprofessorat

Rikke Damkjær Maimburg er udnævnt som professor i jordemodervidenskab og forebyggelse ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Arbejdsmedicin på Aarhus Universitetshospital. Hun interesserer sig især for den patientnære fødselshjælp og forsker bl.a. i brugernes oplevelse og involvering samt fagpersonales kliniske kompetencer.

Rikke Damkjær Maimburg
Foto: Anne Kring

I både regionale, nationale og internationale studier forsker Rikke Damkjær Maimburg i væsentlige kliniske emner, der alle knytter sig til graviditet, fødsel og barselsperioden. Med baggrund i jordemoderfaget interesserer hun sig dels for den gravides perspektiv, men også for det tværfaglige samarbejde der sikrer optimale forhold for de gravide, fødende og barslende kvinder samt deres familier. Den forskning kan Rikke Damkjær Maimburg nu hellige sig i et nyt professorat, som samtidig bliver det første jordemoderfaglige af sin slags på Aarhus Universitet. 

Den nye professor, som tiltrådte stillingen d. 1. oktober 2023, arbejder lige nu bl.a. med et stort internationalt studie, som undersøger fødselsoplevelsen hos nybagte mødre i 12 forskellige lande og et nordisk studie om jordemoderstuderendes trivsel og læring.  Hun håber, at professoratet kan være med til yderligere at styrke det internationale forskningssamarbejde på området.

“Jeg har et stort tværfagligt og internationalt forskningsnetværk, og det kan professoratet være med til at konsolidere. Et jordemoderprofessorat vil også betyde, at Danmark kan være repræsenteret i flere internationale forskningsfora,” fortæller Rikke Damkjær Maimburg, som til dagligt også er programleder for det kliniske ph.d.-program på Healths forskeruddannelse.  

Redigeret d. 13. november 2023: Tiltrædelsesdato ændræt til 1. oktober. 

Kontakt

Professor og ph.d.-programleder Rikke Damkjær Maimburg
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Arbejdsmedicin.
Telefon: 40 80 81 91
Email: rmai@clin.au.dk