Svensk ekspertviden til Aarhus Universitet

Jens Sørensen er tiltrådt en deltidsstilling som professor ved Aarhus Universitet. Med sig tager han sin viden inden for nuklearmedicin og positron emissionstomografi, som han har tilegnet sig gennem sit årelange arbejde i Sverige. Hans mål er at gøre behandlingen af sine patienter bedre og hurtigere.

Professor i nuklearmedicin og positron emissionstomografi, Jens Sørensen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.
Professor i nuklearmedicin og positron emissionstomografi, Jens Sørensen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

Jens Sørensen er uddannet i Sverige og har sin daglige gang i Sverige på Uppsala Universitetssygehus. Han er nu blevet tilknyttet Aarhus Universitet på deltid som professor inden for nuklearmedicin og positron emissionstomografi (PET). PET er en teknik, hvor lægen sprøjter nogle sporstoffer ind i patienten for at kunne danne et medicinsk billede af patienten.

”Jeg forsker i brugen af PET til at stille diagnose og undersøge bagvedliggende, biologiske processer ved forskellige sygdomstilstande, primært hjertesygdomme og cancer. Ud over, at jeg går ind og tolker på de medicinske billeder, omfatter min forskning også udviklingen af nye sporstoffer og billedanalyser, samt hvordan de kan bruges sammen med andre former for diagnostik,” forklarer Jens Sørensen.

Jens Sørensens forskning kan få betydning for, hvor hurtigt og præcist lægerne kan stille en korrekt diagnose og vurdere effekten af behandlingen. Og det vil kunne betyde en bedre og hurtigere behandling af patienterne i Aarhus. Hensigten er at kunne skræddersy et unikt behandlingsforløb for den enkelte patient.

Stor glæde over Aarhus

Jens Sørensen udtrykker stor glæde for arbejdet i Aarhus, som ikke kun byder på faglig udfoldelse.

”I Aarhus er der en sjælden blanding af entusiastiske medarbejdere, ressourcer og fremdrift, som gør det til en leg at være professor inden for mit område. At jeg så oven i købet får mulighed for at være sammen med min danske familie oftere, gør det endnu bedre,” siger Jens Sørensen.

Han har en lægeuddannelse fra 1995 og en specialisteksamen i henholdsvis Klinisk Fysiologi fra 2003 og Nuklearmedicin fra 2004 fra Uppsala Universitet i Sverige. I 2004 opnåede Jens Sørensen en doktorgrad i Medicinske Videnskaber ved samme universitet.

Han er født den 9. januar 1961 i Kølvrå i Midtjylland og holder tiltrædelsesforelæsning fredag den 29. november 2013. Læs mere om tiltrædelsesforelæsningen i Healths interne kalender.

Yderligere oplysninger

Professor, læge Jens Hesthaven Sørensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin
Direkte telefon: +46 70 518 3600
jens.sorensen@ros.uu.se