Skive og Horsens får fælles universitetsklinik for fertilitet

Fertilitetsklinikkerne på Regionshospitalet Horsens og Hospitalsenhed Midt er sammen blevet udnævnt til universitetsklinik af Aarhus Universitet.

Foto: Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

En blåstempling af den forskningsmæssige aktivitet og kvalitet. 

Sådan betegner de to lægefaglige direktører på Regionshospitalet Horsens og Hospitalsenhed Midt den nye fælles forskningsklinik, som de to hospitalsenheder netop har fået udnævnt af Aarhus Universitet. 

"Det er en stor anerkendelse at blive udnævnt som universitetsklinik. Det vidner om et meget højt niveau og dygtig forskning i både Horsens og Skive. Med universitetsklinikken samler og styrker vi Region Midtjyllands forskningsindsats på fertilitetsområdet til gavn for både vores egne fremtidige patienter og ufrivlligt barnløse i resten af verden," siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen, Hospitalsenhed Midt. 

Det er Institut for Klinisk Medicin (IKM), som på baggrund af en international vurdering har udnævnt de to fertilitetsklinikker til en samlet universitetsklinik, som i øvrigt er den første af sin slags, der går på tværs af både afdelinger og hospitalsenheder.

På IKM glæder institutleder Jørgen Frøkiær sig over den fælles universitetsklinik. 

"Vi ser frem til at følge og støtte det fremtidige arbgejde ved den nye universitetsklinik, som vi er sikre på vil fortsætte med at levere vigtige forskningsresultater og udvikle nye metoder inden for fertilitetsbehandling til gavn for patienterne", siger han.

Den nye universitetsklinik får professor Peter Humaidan fra Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive som overordnet leder og klinisk lektor Kirstine Kirkegaard fra Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens som souschef.

Fertilitetsklinikkerne i Horsens og Skive står for fertilitetsbehandling af ufrivilligt barnløse i Region Midtjylland, og samtidig forskes der på begge klinikker i årsager til og behandling af fertilitetsproblemer.

Udnævnelse forpligter

Forskerne på de to klinikker står bag flere opsigtsvækkende gennembrud og er internationalt førende inden for forskning i kvindelig og mandlig infertilitet. 

Med udnævnelsen til universitetsklinik får de to klinikker nu bedre mulighed for at søge midler til deres forskning, ligesom udnævnelsen styrker klinikkernes mulighed for at rekruttere forskningstalenter. 

- Udnævnelsen er en internatioal anerkendelse af den forskning, vi allerede har udført i Horsens og Skive, men det er også en forpligtelse til at fortsætte aktivitetsniveauet og den meget høje standard", siger professor Peter Humaidan. 

Den nye universitetsklinik får det formelle navn University Clinic for Fertility og begynder officielt 1. juli 2024. 

 

Kontakt: 

Leder Jørgen Frøkiær
Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet
Mail: jf@clin.au.dk
20234527

Professor Peter Humaidan
Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive, Hospitalsenhed Midt,
Telefon:  2381 5991

Klinisk lektor Kirstine Kirkegaard
Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens
Telefon: 20917620