Piskesmældseksperter kommer til Aarhus

Aarhus Universitet afholder den 21.-23. marts forskningssymposium om de meget forskellige konsekvenser af piskesmældsulykker. En række af verdens førende eksperter deltager.

Professor Troels Staehelin Jensen er en af arrangørerne af symposiet.
Professor Troels Staehelin Jensen er en af arrangørerne af symposiet.

Stadig flere mennesker bliver ramt af piskesmæld. I alt 6.000 danskere rammes hvert år af en piskesmældsulykke. Selvom det er et udbredt fænomen, er det stadig uklart for lægerne, hvorfor nogle mennesker får varige men, mens andre hurtigt kommer sig uden følger.

Derfor samler Dansk Smerteforskningscenter ved Aarhus Universitet den 21.-23. marts en række af verdens fremmeste forskere på området til symposium om piskesmæld.

”På symposiet skal vi diskutere og udveksle viden om, hvilke risikofaktorer der er for udviklingen af kroniske smerter. Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at vi har kunnet tiltrække så mange store internationale kapaciteter på området, så vi alle kan få glæde af den nyeste viden om dette problem,” siger professor Troels Staehelin Jensen, der sammen med overlæge Helge Kasch er hovedarrangører.

Programmet dækker derfor over emner som måling af kroniske smerter, genetiske markører, mén, psykiske faktorer og forebyggelse.

I alt deltager cirka 120 læger og forskere, heraf 30 fra udlandet, i symposiet, der afholdes i Søauditoriet på Aarhus Universitet.


Læs mere

Læs mere på hjemmesiden for symposiet.


Yderligere oplysninger

Professor Troels Staehelin Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Dansk Smerteforskningscenter og
Aarhus Universitetshospital
Telefon: 2616 7042
tsjensen@ki.au.dk