Ny doktor i immunforsvar og virus

Jesper Melchjorsen er blevet doktor fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Hans doktorafhandling beskæftiger sig med forskning i kroppens immunforsvar og i, hvordan det reagerer over for vira og bakterier.

Jesper Melchjorsen, ny doktor fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q.
Jesper Melchjorsen, ny doktor fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q.

Jesper Melchjorsen har i starten af maj forsvaret sin doktorafhandling og dermed erhvervet sig doktorgraden i medicin. Hans doktordisputats har fokus på, hvordan det menneskelige immunforsvar reagerer over for vira, samt på, hvilken indflydelse medicin har på immunforsvarets respons ved bakterie- og virusinfektioner.

”Min forskning har indflydelse på, hvordan vi forstår infektioners natur og kan derfor være med til at give en viden, så vi kan udvikle bedre medicin og nye vacciner og hjælpestoffer til vacciner. Derudover kan forskningen være med til at udvikle såkaldte hæmmere af autoimmune sygdomme som psoriasis og gigt,” forklarer Jesper Melchjorsen.

Fordi Jesper Melchjorsens forskning rammer meget bredt, har den potentielt stor værdi for alle.

”Forskningen er vigtig for en generel forståelse af infektioner og vil kunne bredes ud til større grupper, sådan at mange kan få gavn af forskningsresultaterne,” siger Jesper Melchjorsen.

Titlen på doktorforsvaret er: Learning from the messenger: innate sensing of viruses and cytokine regulation of immunity – clues for treatments and vaccines.

Jesper Melchjorsen er født den 4. marts 1976 i Hjørring.

Yderligere oplysninger

Dr.med., ph.d., lektor Jesper Melchjorsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q
Tlf.: 2095 7302
jesper.melchjorsen@ki.au.dk