Lokal forskningsstøtte rykker tættere på

En ny, specialiseret afdeling, som skal støtte forskere på Health med at søge ekstern finansiering, er kommet et skridt nærmere. Fredag den 6. september er der ansøgningsfrist til stillingen som leder af afdelingen.

Illustration med kvindelig forsker i midten. Rundt om hende rækker flere hænder ind som hjælpende hænder med computer, penge, dokumenter og lignende i hænderne.
Foto: Adobe Firefly

En afdeling med en leder og fem medarbejdere dedikeret til at hjælpe Health-forskere med fondsansøgninger er nu – efter måneders forberedelse og forhandlinger om økonomi – ved at tage form.

”Hvis alt går efter planen, vil Health Forskningsstøtte være i drift fra årsskiftet. Men inden vi når dertil, handler det om at finde den rette leder, der som noget af det første skal rekruttere medarbejdere til afdelingen. Vi håber, at lederen er på plads den 1. november”, siger Lasse Munk Madsen, der som administrationschef på Health bliver overordnet ansvarlig for afdelingen.

Afdelingen på Health bliver etableret, fordi universitetsledelsen sidste år besluttede, at AU’s centrale forskningsstøtteenhed fremover alene skal fokusere på ansøgninger til 19 navngivne virkemidler, bl.a. EU-midler og udvalgte programmer under Innovationsfonden og Danmarks Grundforskningsfond.

Ansøgningsstøtte til alle øvrige fonde, fx Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fonden, skal derfor ske på fakultetsniveau.

”Disse fonde bidrager med en meget stor andel af de samlede eksterne bevillinger på Health. Derfor skal vi have en robust afdeling med kvalificerede medarbejdere, som kan hjælpe forskere med at skrive klare, målrettede og velbegrundede ansøgninger”, siger Lasse Munk Madsen.

Hvert institut får fast tilknyttet medarbejder

Afdelingen skal bygges op med en partnermodel, så hvert institut får en eller flere faste personer tilknyttet, som efterhånden vil få et kendskab til forskerne og deres faglige styrke, og som også kan være fysisk til stede på instituttet, når det er relevant.

Kerneopgaven for Health Forskningsstøtte er rådgivning og praktisk hjælp til ”den gode ansøgning”, men afdelingen skal også stå for skriveværksteder og workshops for forskerne og sikre det rigtige match mellem forsker og virkemiddel.

Health Forskningsstøtte skal både understøtte forskningsmiljøerne på Health og Region Midtjyllands hospitaler. Derfor bidrager regionen også til finansieringen.

Indtil afdelingen er fuldt bemandet og i drift, vil forskere på Health fortsat kunne hente hjælp til deres ansøgning hos AU’s centrale forskningsstøtteenhed.

Se stillingsopslaget Funktionschef til Forskningsstøtte på Health

Kontakt

Administrationschef Lasse Munk Madsen
Aarhus Universitet, Health
Telefon: 21 60 28 46
Mail: lamma@au.dk