Konference om orale bakterier trækker international fokus

Mundens righoldige bakterieflora er omdrejningspunktet, når medarbejdere ved Institut for Odontologi er værter ved den 11. European Oral Microbiology Workshop. Emnet tiltrækker eksperter i mundsygdomme fra hele verden.

Gruppebillede
Professor Mogens Kilian, professor Bente Nyvad og lektor Irene Dige på bænken med resten af arrangementsgruppen bag sig.

Selv om det bedste værn mod huller i tænderne stadig er at være flittig med tandbørsten, er der fortsat meget at forske i og diskutere. Det fortæller professor, dr.odont. Bente Nyvad fra Institut for Odontologi, som står bag konferencen European Oral Microbiology Workshop (EOMW) den 22.-25. maj.

”Der forskes konstant i årsager til huller i tænderne og paradentose, og det er et uhyre komplekst område. Ingen tandsygdomme skyldes én bakterieart, men er et samspil mellem forskellige bakterier og individiet. Selv om vi har fået en bedre forståelse af sygdommene og mere effektive behandlingsformer, er der stadig mange felter, som er uudforskede. Så der er stof nok til mange drøftelser”, fortæller Bente Nyvad.

Konferencen er kendetegnet ved, at der netop er sat god tid af til de dybe diskussioner. Der er også her, at det for alvor kan rykke noget, mener Bente Nyvad.

 ”Vi har tilstræbt at lave et arrangement med tid til strukturerede diskussioner og udveksling af erfaringer og ideer”.

 I konferencen deltager over 100 forskere fra hele verden, herunder Brasilien, Kina, Japan, USA og fra flere lande i Sydeuropa.

Det er anden gang, at konferencen afvikles af forskere ved Aarhus Universitet. Første gang var i 1984, da professor, dr. odont. Mogens Kilian stod for arrangementet.

Programmet for de tre dage kan læses på konferences hjemmeside: http://eomwaarhus2014.au.dk/

Yderligere oplysninger

Professor Bente Nyvad

Aarhus Universitet, Institut for Odontologi

Mobile +45 24643511

e-mail: nyvad@odont.au.dk