Kan du præsentere din forskning på kun tre minutter?

Er du ph.d.-studerende, og vil du gerne oppe dine kommunikations-skills? Så slå til nu, hvor ph.d.-skolen på Aarhus Universitet endnu engang inviterer til Three Minute Thesis (3MT) konkurrence.

Det er mindre end to år siden, at ph.d.-studerende Omeed Neghabat fra Health vandt både den nationale og internationale formidlingskonkurrence.
Det er mindre end to år siden, at ph.d.-studerende Omeed Neghabat fra Health vandt både den nationale og internationale formidlingskonkurrence. Foto: Michael Johansen, AU.

Opgaven er simpel: Præsentér din forskning på tre minutter, med kun ét slide og ingen andre ressourcer – for et publikum af ikke-specialister.

Hvis du synes, det lyder spændende, kan du ansøge om at få en plads i konkurrencen, som i år løber af stablen onsdag den 13. marts 2024 i Stakladen på Aarhus Universitet.

Alle deltagende ph.d.-studerende får undervisning og træning i akademisk formidling, kropssprog, stemmeføring og særlige 3MT-skills for at være helt klar til at brænde igennem på scenen i Stakladen.

Vinderen af 3MT-konkurrencen garanteres ikke kun forbedrede kommunikative færdigheder, men også et rejsestipendium på 35.000 kr. Derudover får vinderen mulighed for at blive en af de tre finalister i den internationale Coimbra-finale, hvor flere end 35 europæiske universiteter konkurrerer. Og prisen som årets People’s Choice Award uddeles til den, som publikum synes er bedst.

Du kan læse mere meget mere om konkurrencen, krav og ansøgningsproces på Aarhus Universitets hjemmeside.

Konkurrencen foregår på engelsk, og ansøgningsfristen er den 26. januar 2024.

I 2022 vandt ph.d.-studerende Omeed Neghabat fra Health både den nationale og internationale formidlingskonkurrence. Kan du gøre ham kunsten efter?