CESU får ny ledende lektor for det postgraduate område

Bente Vigh Malling tiltrådte i maj stillingen som ledende lektor for Postgraduat Lægelig Kompetenceudvikling ved Center for Sundhedsvidenskabelig Uddannelser (CESU).

Bente Vigh Malling er ny ledende lektor for Postgraduat Lægelig Kompetenceudvikling ved Center for Sundhedsvidenskabelig Uddannelser (CESU).
Bente Vigh Malling er ny ledende lektor for Postgraduat Lægelig Kompetenceudvikling ved Center for Sundhedsvidenskabelig Uddannelser (CESU).

Hun lægger ikke skjul på, at hun har fået sit ønskejob. Et job, hvor hun kan kombinere forskning og samtidig være med til at forbedre speciallægeuddannelsen.

”Jobbet giver mig mulighed for at fokusere endnu mere på forskning indenfor medicinsk pædagogik samtidig med, at jeg kan påvirke kvaliteten af den lægelige videreuddannelse i Danmark. Det er den ideelle kombination for mig, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med arbejdet”, siger Bente Vigh Malling.

Får fokus på medicinsk pædagogik

Som ledende lektor på CESU byder arbejdsdagen på opgaver som at igangsætte, facilitere og gennemføre forskning indenfor medicinsk uddannelse med særligt fokus på den postgraduate lægelige kompetenceudvikling. Bente Vigh Malling bliver også en del af regionale og nationale råd og udvalg samt får til opgave at skabe og udvikle internationale relationer, hvor omdrejningspunktet er forskning i medicinsk uddannelse.

”Jeg skal desuden samarbejde med de postgraduate kliniske lektorer med at formidle, rådgive og kvalitetssikre speciallægeuddannelsen i Videreuddannelsesregion Nord. Vi skal sikre, at uddannelsen lever op til de krav, som sundhedssektoren stiller til nyuddannede speciallæger,” fortæller Bente Vigh Malling.

Arbejdet med speciallægeuddannelsen er ikke nyt for Bente Vigh Malling. Hun har de seneste 20 år arbejdet med området på mange forskellige niveauer og præget udviklingen i den medicinske pædagogik blandt andet som klinisk vejleder, uddannelsesansvarlig overlæge og senest som uddannelseskoordinerende overlæge. Samtidig har hun været postgraduat klinisk lektor siden 2002 og bidraget med forskning indenfor feltet internationalt.

Bente Vigh Malling bliver en del af lederteamet i CESU og sammen med sekretariatschefen for videreuddannelsessekretariatet har hun ledelsesansvar for 50 postgraduate kliniske lektorer i Videreuddannelsesregion Nord.

Yderligere oplysninger

Ledende lektor, Bente Vigh Malling
Center for sundhedsvidenskabelige uddannelser (CESU), Aarhus Universitet
Telefon: 86205225
bente.malling@cesu.au.dk