Mindfulness Day - gratis mindfulness til alle i Aarhus - Online

Kom med til gratis pop-up meditation i anledningen af international Mindfulness Day. Under temaerne forskning – meditation – personlige fortællinger vil Dansk Center for Mindfulness fejre træning i mindfulness og compassion på Mindfulness Day, tirsdag d. 12. september 2023.

Info about event

Time

Tuesday 12 September 2023,  at 16:30 - 17:30

Location

Online på facebook

Organizer

Dansk Center for Mindfulness

Price

Gratis DKK

Mindfulness Day er en årlig begivenhed den 12. september, hvor der skabes opmærksomhed om fordelene ved mindfulness verden over.

Mange har hørt ordet mindfulness, men ikke mange ved, at mindfulness, når det praktiseres ud fra evidensbaserede metoder, kan nedsætte stress, angst og depression og forbedre vores opmærksomhed, empati, humør og modstandskraft.

Er du nysgerrig på, hvad mindfulness er og hvordan det virker, så kom og oplev på egen krop, hvordan det føles at meditere i fællesskab med andre. Hør om vores forskningsresultater og find ud af, hvordan du kan bruge mindfulnesstræning i din hverdag.

Vi har events forskellige steder i Danmark samt online, og det er gratis og helt uforpligtende.

Kender du allerede til mindfulness og os - så hiv din mor, svoger, ven, nabo eller kollega med og del din mindfulnesspraksis med dem. Jo flere vi er, jo bedre.

Online fællesmeditation på Dansk Center for Mindfulness’ facebookside kl. 16.30-17.30
Ved Centerleder, lektor og speciallæge i psykiatri, Lone Overby Fjorback
I samarbejde med Rådgivnings- og støttecentret, AU Uddannelse
Facebook.com/danskcenterformindfulness
Kræver ingen tilmelding

Vi har events forskellige steder i Danmark samt online, og det er gratis og helt uforpligtende.

Mindfulness Day med Dansk Center for Mindfulness

Hver dag arbejder vi i Dansk Center for Mindfulness på at udbrede kendskabet til mindfulness og dets positive virkninger.

Et af FN’s mål for 2030 er at sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper. Vi arbejder for at øge Danmarks ambitioner inden for sundhed og trivsel, så vi når målene, blandt andet ved at indføre veldokumenterede metoder til mental træning i uddannelsesvæsnet, sundhedssystemet, forsvaret, kriminalforsorgen og på arbejdspladser.

Når det kommer til at styrke mental sundhed, er mindfulness-baserede interventioner den bedst videnskabeligt dokumenterede metode.

Her er mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) og mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT) de bedst videnskabeligt dokumenterede mindfulness-baserede programmer.

De programmer skal vi som samfund blive meget bedre til at bruge, så vi effektivt kan forebygge og behandle stress, angst og depression fra ungdom til alderdom.

Som forskningscenter ønsker vi, at forskningsresultater kan blive almen viden og anvendes til direkte løsninger på problemer i samfundet - derfor inviterer vi alle til gratis mindfulness på Mindfulness Day.

Vi har rent faktisk en kur mod stress og depression – nu gælder det om at få teknikkerne ud.

Vær med til at skabe en kulturændring, der kan fremme trivsel for alle. 

Sammen kan vi nå vores mål om et sundt liv og øget trivsel for alle.

Lad det første skridt være en fællesmeditation med os på Mindfulness Day.