Nyhedsarkiv

Nyhedsarkiv med nyheder fra før januar 2015

Nyt pilotprojekt på Health skal sikre millionbesparelse på indkøb af varer og tjenesteydelser.

27.05.2014 | Health, Medarbejdere, Administrative forhold

Health vil spare penge på indkøb

Skræddersyede indkøbsaftaler, mængderabatter og udpegning af lokale indkøbsansvarlige skal reducere udgifterne til indkøb på Health. Det er forventningerne til et nyt pilotprojekt.

En teknologi, der er udviklet på Aarhus Universitet, gør det muligt at reparere arvemassen på en ny måde ved hjælp af manipulerede viruspartikler.

25.05.2014 | Health

HIV kan klippe-klistre i arvemassen

Aarhus Universitet har udviklet en teknologi, der bruger HIV-virus som et redskab i kampen mod arvelig sygdom – og på sigt også imod HIV-infektion. Teknologien kan reparere arvemassen på en ny og mere sikker måde.

Foto: Jesper Rais/AU Kommunikation.

23.05.2014 | Administrative forhold, Uddannelse

Implementeringen af Blackboard er i gang

Læringssystemet Blackboard, som skal erstatte AULA på Health, er nu ved at blive rullet ud til udvalgte medarbejdere. På Health tager knap halvdelen af de studerende og deres undervisere systemet i brug i begyndelsen af efterårssemestret i år. Kurser skal klæde medarbejderne på, og en række superbrugere står klar til at hjælpe.

Eskild Petersen MSO i tropemedicin og parasitologi har lige holdt sin forelæsning i forbindelse med sin ansættelse på AU og AUH.

22.05.2014 | Navne

AU og AUH får professor i tropemedicin

Overlæge, dr.med. Eskild Petersen har netop holdt tiltrædelsesforelæsning og er nu klinisk professor i tropemedicin og parasitologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Professor Henrik Toft Sørensen er ny formand for KOR.

21.05.2014 | Navne

AU-professor i spidsen for dansk registerforskning

Henrik Toft Sørensen er netop blevet valgt som formand for et nyt Koordinerende Organ for Registerforskning, KOR. Formålet med KOR er at styrke dansk registerforskning.

Aarhus-forskernes model for ATP8A2-flippasens transportmekanisme. Flippasemolekylet er det store grå, og man ser fedtmolekylet med blå ”hale” bevæge sig langs en åben kanal i proteinet, hvor der også findes vandmolekyler (røde kugler med hvide pletter).

21.05.2014 | Health, Institut for Biomedicin, Forskning

Forskningsgennembrud baner vej for forståelse af alvorlige sygdomme

Ny grundforskning afdækker, hvordan kroppens celler transporterer fedt. Defekter i mekanismen kan føre til alvorlige neurologiske sygdomme, leversygdom og ufrivillig barnløshed, og den nye viden er et vigtigt skridt på vejen til at forstå og behandle sygdommene.

Professor Bente Nyvad og professor Mogens Kilian (siddende) står bag konferencen om bakterier i munden. Her er de flankeret af organisationsgruppen, som består af Irene Dige, Sebastian Schlafer, Rodrigo Lopez, Jesper Reinholdt, Mette Provstgaard og
Enette Berndt Knudsen

21.05.2014 | Konference

Konference om orale bakterier trækker international fokus

Mundens righoldige bakterieflora er omdrejningspunktet, når medarbejdere ved Institut for Odontologi er værter ved den 11. European Oral Microbiology Workshop. Emnet tiltrækker eksperter i mundsygdomme fra hele verden.

Viser resultater 57 til 63 ud af 888

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

1173 / i30