Uddannelsesdag 2019

• Tema: Et kig ind i fremtiden for Healths uddannelser

Big data, algoritmer og kunstig intelligens er allerede begyndt at give nye muligheder i sundhedsvæsenet, og på alle uddannelser vil man snart skulle klæde de studerende på til den fagre nye verden. På Healths uddannelsesdag den 13. december giver eksterne eksperter os et indblik i situationen.

Maskiner kan i dag sortere mammografi-billeder og udpege, hvilke kvinder der skal undersøges nærmere for brystkræft. En scanner kan affotografere en hel krop og vurdere risikoen for at udvikle modermærkekræft. Digitaliseringen rammer i stigende grad sundhedsvæsenet, og derfor kommer digitale kompetencer og teknologiforståelse snart på skoleskemaet på alle universitetsuddannelser uanset profession. Sådan lød det allerede i foråret fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som har afsat 45 millioner kr. til at løfte underviserne på de videregående uddannelser, så de kan udvikle de studerendes digitale kompetencer.

Men hvad betyder digital tænkning egentlig? Hvordan får digitaliseringen indflydelse på sundhedsvæsenet i fremtiden? Og hvordan skal vi forberede de studerende på den teknologiske udvikling, hvis de skal være læger, tandlæger eller kandidater i folkesundhedsvidenskab?

10.00-10.15

Introduktion
v. Prodekan Charlotte Ringsted og Dekan Lars Bo Nielsen

10.15-10.45

Visionsprocessen på Health - tankerne bag de nye uddannelser

På Health forholdte vi os netop til fremtiden, da vi for to år siden formulerede visioner for, hvordan vores uddannelser skal se ud, hvis vore kandidaters kompetencer skal kunne bruges til noget - også om 20 år. Hør de tre studieledere fra medicin, idræt og folkesundhedsvidenskab fortælle om de  nye studieordninger.

10.45-11.00

Kaffepause

11.00-11.30

Visionsprocessen på Health - tankerne bag de nye uddannelser

På Health forholdte vi os netop til fremtiden, da vi for to år siden formulerede visioner for, hvordan vores uddannelser skal se ud, hvis vore kandidaters kompetencer skal kunne bruges til noget - også om 20 år. Hør de tre studieledere fra de sundhedsfaglige kandidatuddannelser, odontologi og oral sundhed fortælle om de nye studieordninger.

11.30-12.15

Big Data i sundhedsvæsenet

Professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellberg fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) har 15 års erfaring i at gennemføre evalueringer af sundhedsvæsenet og vil give os et indblik i, hvordan man i dag bruger big data til at undersøge effekten af initiativer i sundhedsvæsenet. Hør hans bud på fremtidens sundhedsvæsen – og hvad det vil fordre af vore dimmitender.
12.30-13.00 Frokost

13.00-13.50

Artificial Intelligence: Hvad sker der i dag, fremtiden og hvad er hype?

Professor Stephen Alstrup fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet vil fortælle hvordan AI er ved at ændre vores hverdag, med udgangspunkt i egne eksempler på anvendelser. Stephen Alstrup er bl.a. digital vismand, har fungeret som rådgiver for den forrige undervisningsminister og er medforfatter til Innovationsfondens AI rapport

14.00-14:30

Diversitet på uddannelserne: betydningen for fremtidens arbejdsmarked

Oplæg ved Julie Nøjsen Fallesen – Kvote 2 og kønsfordeling på Healths uddannelser. Perspektivering ved Charlotte Ringsted

Hils på fremtidens Prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach

God Jul - Gløgg og æbleskiver

Tid: 13. december 2019, kl. 10.00-15.00
Sted: Preben Hornung Stuen, Aarhus Universitet

Alle er velkomne – også deltagere uden for Health.
Tilmelding senest 6. december 2019 (af hensyn til forplejning)