Tip: Din rækkevidde: Følg med i hvordan det går med dine tweets på http://analytics.twitter.com.
Der findes uendeligt mange hashtags, og alle kan oprette nye og bruge dem, som de har lyst, så hvor skal man starte, når man skal i gang med at bruge hashtags?
Når du tweeter om noget, der har med Health og AU at gøre, anbefaler vi, at du inkluderer et hashtag, der forbinder dit indhold til organisationen:
Derudover er her en række populære hashtags, som måske kan være relevante for dig at bruge:
Læs mere om at finde relevante hashtags på siden Videre med Twitter
En Twitter-tråd er en række sammenhængende tweets, som typisk bruges til at udfolde eller nuancere et emne eller til at diskutere en holdning, som ikke kan begrænses til de 280 tegn.
Tweets i en tråd nummereres ofte (fx 1/4, 2/4 osv.), og mange illustrerer starten på en tråd med en tråd-rulle-emoji.
Når du giver dine tweets i tråden numre, gør du det lettere for dine følgere at afkode dit tweet og dermed dit budskab.
For at lave en tråd, skal du åbne Twitter og starte et nyt tweet ved at klikke på det store blå +. Når du har skrevet det første tweet, klikker du på det lidt mindre + nederst i højre hjørne, hvorefter du kan tilføje endnu et tweet til din tråd. Og sådan fortsætter du, indtil din tråd er færdig.
Du kan til enhver tid gå tilbage og tilføje yderligere tweets til en Twitter-tråd. Det gør du ved at finde det sidste tweet i den offentliggjorte Twitter-tråd og klikke på “Tilføj endnu et tweet”.
Under hvert tweet finder du retweet-symbolet, som kan bruges til at sende en andens tweet videre til dem, der følger dig. Når du klikker på symbolet, får du to valgmuligheder: 'Videresend straks' eller 'Retweet med en kommentar'.
Klik på hjertet for at vise afsenderen, at du sætter pris på det konkrete tweet.
OBS: Alle dine likes bliver samlet og kan ses på din profil.
Klik på symbolet 'Besvar' og svar eller kommentér på et tweet. Afsenderen modtager dit svar i sit feed og får desuden en advisering.
OBS: Dit svar-tweet vises ikke for alle dine følgere, kun dem der både følger dig og den profil, du svarer.
Når du klikker på delings-symbolet, får mulighed for at kopiere eller sende et link til det pågældende tweet, ligesom du får mulighed for at gemme tweetet under dine Twitter-bogmærker (som du finder i hovedmenuen).
"Jeg har brugt lidt tid på at vælge de profiler, jeg følger: Nye kolleger, tidligere kolleger, forskere jeg ikke har mødt i den virkelige verden, videnskabelige tidsskrifter og konferencer, jeg godt kunne tænke mig at deltage i. På den måde bliver mit Twitter-feed et arbejdsredskab frem for en distraktion eller en overspringshandling."
Christine Parsons, Institut for Klinisk Medicin, @ce_parsons
"Slap af. Det er graffiti på skoletoilettet, mere end det er et elevrådsmøde. Hvis en tanke får dig til at grine, og den tåler dagens lys, så tweet den. Men læs lige dit tweet igennem et par gange, inden du trykker på knappen. Prøv bare Twitter af, du kan jo altid springe af igen – og glem så alt om antal følgere det første lange stykke tid."
Asser Thomsen, Institut for Retsmedicin, @AsserThomsen
Materialet om Twitter på denne side er baseret på Kristian Strøbechs Twitter-kursus og tilhørende kursusnoter.