Nyhedsarkiv med nyheder fra før januar 2015

Claus Lindbjerg Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal stå i spidsen for et stort forskningsprojekt, hvor fokus er på   tidligere opsporing af tyk- og endetarmskræft.

12.01.2015 | Health

Millioner til forskning i tarmkræft

Claus Lindbjerg Andersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget 1,8 millioner til et nyt stort forskningsprojekt. Håbet er at sikre tidligere opsporing af tyk- og endetarmskræft, så flere patienter overlever

Klinisk lektor og læge Thomas Decker Christensen er en af forskerne bag undersøgelsen.

19.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Er mænd bedre til at styre deres egen behandling end kvinder?

Der er en lille overraskende forskel mellem kønnene i kvaliteten af selvstyret behandling med blodfortyndende medicin.

19.12.2014 | Institut for Klinisk Medicin

Er mænd bedre til at styre deres egen behandling end kvinder?

De næste fem år skal Henrik Schrøder forske i bivirkninger ved kræftbehandling til børn. Han er netop blevet ansat i et professorat på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og på Aarhus Universitetshospital

15.12.2014 | Health, Navne

Ny professor forfølger kræftbehandlingens bivirkninger

Henrik Schrøder styrker sin forskning i alvorlige bivirkninger ved behandling af kræft hos børn og unge. Det sker i et nyoprettet professorat på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Bente Nyvad og Niklas Telinius fik fredag den 12. december 2014 overrakt legatet Afskaffelse af Dyreforsøg i den Videnskabelige Forskning. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.

15.12.2014 | Health, Navne

Forskere hædret for dyreetisk forskning

Bente Nyvad og Niklas Telinius fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har hver modtaget et legat på 100.000 kroner. Legatet er uddelt af Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond til afskaffelse af dyreforsøg i den videnskabelige forskning.

Gennem de sidste 30 år har Jens Sandahl Christiansen blandt andet undersøgt de kliniske konsekvenser af væksthormon-mangel og effekten af vækstfremmende hormoner.

09.12.2014 | Health, Navne

Årets Lassen-pris går til Jens Sandahl Christiansen

Professor og overlæge fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, Jens Sandahl Christiansen har netop modtaget Niels A. Lassen prisen 2014. Prisen modtager han for sin forskning i diabetes og væksthormoner.

Den nyudnævnte professor MSO, Boe Sandahl Sørensen forsker i, hvilke mekanismer i kræftceller der afgør om ny målrettet kræftmedicin virker.

02.12.2014 | Health, Navne

AU og AUH får ny professor MSO

Boe Sandahl Sørensen er ny professor med særlige opgaver på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her skal han forske i molekylære markører til brug ved målrettet kræftbehandling ved Institut for Klinisk Medicin.

Viser resultater 1 til 7 ud af 889

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste